Винники провели ХIХ фестиваль дитячого хорового мистецтва "Різдвяна зірка"


14 січня 2024 року у Винниках відбувся ХIХ фестиваль дитячого хорового мистецтва "Різдвяна зірка", щорічним ініціатором та організатором якого є Будинок дитячої та юнацької творчості м.Винники, директор Ольга Соколик. Фестиваль проходив за підтримки меценатів та добродійників - п. Григорія Козловського, депутата Львівської міської ради п. Олексія Різника, та Офісу Львівської громади у м.Винники.

Метою фестивалю є розвиток дитячого духовного хорового співу, відродження та популяризація традицій, звичаїв та обрядів рідного краю. І ось уже 19 років поспіль, завдяки підтримці пароха храму св. Володимира Великого ПЦУ м.Винники отця Василя Петрика, ми збираємось в храмі, щоб дзвінким дитячим співом прославляти народження Ісуса Христа. Цьогоріч учасниками фестивалю були 9 хорових колективів з м.Винники та м.Львова:

- Зразковий дитячий хор "Оберіг" БДЮТ м.Винники (кер.Олена Грицько),

- дитячий хор "Боже сяйво", храму св.В.Великого УПЦ м.Винники(кер.Тетяна Маркевич),

- ансамбль "Мелодія" та

- група "Нотки", м.Винники, (кер. Маряна Пирч),

- музична студія "Пташка" (кер. Марічка Палько),

- вокальний ансамбль "Веселочка" БДЮТ м.Винники (кер. Тетяна Маркевич),

- Зразковий вокальний ансамбль "Намисто" ПК ім. Гната Хоткевича м.Львова (кер. Марія Сергійчук),

- зведений хор учнів Львівської школи мистецтв №10 (кер. Євгеній Карпович),

- хор "Лелітка" Львівської школи мистецтв №9 (кер. Ірина Шалата),

- хор учнів старших класів "Глорія" Львівської музичної школи №8 (кер. Світлана Карпович).

Почесними гостями фестивалю були о.Ростислав Пендюк - парох храму Різдва Івана Хрестителя УГКЦ м.Винники та о. Руслан Котлінський з храму Воскресіння Господнього УГКЦ м.Винники. Усі присутні долучилися до добродійної акції - збір коштів на потреби ЗСУ, зібравши 8150 грн на потреби українського війська, щоб запалити Різдвяну зірку разом та прискорити Перемогу України. Фестиваль "Різдвяна зірка" завершився спільним виконанням коляди "Бог Предвічний" та отриманням дипломів та подарунків.